Hier en Nu

De cirkelvormige beweging van het leven en leren lijkt rond.

Niemand weet echter hoe het gaat en hoe het komt

Je gedachten over de toekomst gestuurd door ervaringen in het verleden

Doen je beseffen in het heden

Wanneer je innerlijk verstilt is het antwoord daar....terstond

Liefde en Wil

 

Een nieuw leven werd geboren,

Zo klein en zo pril

Zijn naam zo mooi,

Gelijk aan die van de Wil

Vol van passie en inzicht werd hij gedreven

Heeft daarbij onderweg alles gedragen

en steeds vanuit Liefde gegeven

Nu eindelijk weer Thuis

en is het stil...

 

 

Meer gedichten en overwegingen vind je hier: Gedichten

Veranderen

De ene voet wil niet meer voor de ander

In mijn buik en hart voel ik het, ik word steeds banger

Hoor ik daar een innerlijke stem

Stap er nu over heen of ga er onder door

Het moment is gekomen dat ik iets in mijn leven verander

Wat is Psychosynthese?

Psychosynthese is een praktische verfijnde coachings- of begeleidingsmethode die is gericht op bewustzijnsontwikkeling of Zelfrealisatie. De grondlegger van Psychosynthese is de Italiaanse psychiater Roberto Assagioli (1888-1974).

Psychosynthese beziet de psyche van de mens als een Geheel. In dat perspectief zou je de psyche ook kunnen zien als je innerlijk huis waarbij iedere laag, ruimte en deel zijn eigen oorspronkelijke functie en doelstelling heeft. De voedingsbron van alle activiteiten binnen je innerlijke huis wordt gevormd door een unieke innerlijke bron van wijsheid, liefde en wil. Deze bron wordt in de methode van Psychosynthese het hoger Zelf, of Ziel, genoemd.

Het doel van Psychosynthese

Gaandeweg het leven raken sommige delen beschadigd of worden voor andere doeleinden gebruikt dan waar ze oorspronkelijk voor zijn bedoeld. Het doel van Psychosynthese is je enerzijds (weer) bewust te laten worden van het bestaan en helen van de delen. Daarnaast is het doel deze delen (weer) onderling te laten (samen) werken vanuit een bewustzijn van je unieke innerlijke bron en je dagelijkse handelen daarop af te stemmen. Daartoe combineert Psychosynthese de kennis en ervaringen vanuit diverse psychologische stromingen en opvattingen met betrekking tot de werking van de menselijke psyche.

Een innerlijke ontdekkingsreis

Psychosynthese kan je zien als een bewustwordingsproces dat je doormaakt in de vorm van een innerlijke reis. Waarbij ik als gediplomeerd Psychosyntheticus je begeleider ben. Je kunt meer lezen over Psychosynthese en de rol van de Psychosyntheticus in de artikelen die je via het linker menu kunt openen.