Hier en Nu

De cirkelvormige beweging van het leven en leren lijkt rond.

Niemand weet echter hoe het gaat en hoe het komt

Je gedachten over de toekomst gestuurd door ervaringen in het verleden

Doen je beseffen in het heden

Wanneer je innerlijk verstilt is het antwoord daar....terstond

Veranderen

De ene voet wil niet meer voor de ander

In mijn buik en hart voel ik het, ik word steeds banger

Hoor ik daar een innerlijke stem

Stap er nu over heen of ga er onder door

Het moment is gekomen dat ik iets in mijn leven verander

Liefde en Wil

 

Een nieuw leven werd geboren,

Zo klein en zo pril

Zijn naam zo mooi,

Gelijk aan die van de Wil

Vol van passie en inzicht werd hij gedreven

Heeft daarbij onderweg alles gedragen

en steeds vanuit Liefde gegeven

Nu eindelijk weer Thuis

en is het stil...

 

 

Meer gedichten en overwegingen vind je hier: Gedichten

Wanneer Psychosynthese

Herken je jezelf in de volgende situaties?

Je hebt lang en hard gewerkt aan het verwezenlijken van een doel. En juist nu je erin bent geslaagd weet je niet meer hoe verder te gaan. Vaak heb je in deze situatie daarbij ook geen (duidelijk) doel meer voor ogen. Ook komt het voor dat je voor je gevoel juist hebt gefaald in het halen van je doel.

In een andere situatie heb je het doel juist heel scherp voor ogen maar heb je vooral lang gewacht met het in de praktijk brengen ervan. Vaak omdat je niet wist hoe je dit praktisch zou hebben moeten aanpakken. Het komt ook voor dat je hebt gewacht, omdat je het nog even wilde uitstellen. Vaak gaan deze situaties gepaard met gevoelens van leegte, gemis aan energie, angst, vermoeidheid, schaamte, boosheid of onvrede. Niet zelden heb je voor je gevoel het contact met jezelf verloren, en stelt jezelf de vraag "wie ben ik?" 

De reden waarom je je tot mij richt met je vraagstuk of probleem kan heel divers zijn. Heel vaak heb je er al een tijd mee rondgelopen en heb je wellicht ook al geprobeerd er zelf iets aan te doen.

Wat is mijn rol hierbij?

De rol van mij als psychosyntheticus is om je in je eigen tempo weer richting en betekenis in het leven te laten herontdekken. Het is een basishouding van mij als psychosyntheticus om je oorspronkelijke identiteit met aandacht, liefde, menselijke waardigheid en mildheid te respecteren.

Deze ontmoeting van hart tot hart creëert een bezielde en helende ontmoeting in het teken van openheid, acceptatie en wederzijds vertrouwen. In deze ontmoeting kunnen oude wonden genezen, de omgang met eerdere ervaringen veranderen en kan een nieuwe visie op de toekomst ontstaan.

Weer terug naar Over Psychosynthese